Наступ уже має результати, прийде час і Сили оборони зроблять прорив - командувач Нацгвардії

Наступ уже має результати, прийде час і Сили оборони зроблять прорив - командувач Нацгвардії

Укрінформ
Командувач Національної гвардії Олександр Півненко переконаний, що Сили оборони вийдуть на кордони 1991 року, та на це потрібен час.

Про це сказав у інтерв’ю Українській правді, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, коли наступ може показати певні результати, командувач НГУ заявив: те, що українські військові йдуть уперед, - це вже результат.

«Для нас кожен метр – це вже результат. Ми ідемо, ідемо. Побачите, прийде час, що ми на якомусь напрямку зробимо прорив. І не факт, що це буде там, де хтось думає. Ми знайдемо лазієчку і зайдемо, і буде нормально. І вони (загарбники - ред.) втратять багато наших територій», - сказав Півненко.

Читайте також: Командири «Азова» готуються до виконання завдань - командувач Нацгвардії

Він додав: «Ми знаємо, що у нас немає виходу – ми дійдемо до кордонів 91-го року. На це потрібен час».

Оцінюючи підготовленість загарбників, командувача НГУ висловив думку, що найпідготовленішими з тих, з ким йому доводилося стикатися, були найманці ПВК "Вагнер".

«Але там теж є нюанси: там є штурмові підрозділи і є мобілізовані зеки, які продовжують бойові дії в обороні. У них більш жорсткий підхід, там не цінують людське життя. Тому і гонять їх, за рахунок чого вони інколи вскривають наші прогалини або вскривають наші точки ведення вогню. Потім за рахунок артилерії знищують вогневі позиції і намагаються заходити», - сказав він.

Те, що на сьогодні ПВК «Вагнер» на фронті немає, на думку Півненка, спрощує завдання українським силам.

Водночас, за його словами, росіяни постійно змінюють свою тактику.

Читайте також: Бригада «Хартія» буде сформована до кінця року – командувач НГУ

«Але все залежить від підрозділів. Там є звичайні військові формування, є «мобіки», є «Вагнер», є «Ахмат» і так далі. У них дуже багато артилерії. Вони за рахунок маси людей і артилерії виконують більшість своїх завдань, знищують позиції. Нам треба маневрувати, відходити, постійно міняти тактики, переформовуватися», - сказав він.

Щодо ситуації на Сватівському напрямку, Півненко зазначив, що «нічого там максимально тривожного немає».

«Вони (російські війська - ред.) свого часу до Харкова не дійшли, і зараз вони навіть до цієї річки (Оскіл – ред.), до якої вони хочуть дійти, не дійдуть», - заявив командувач НГУ.

Як повідомлялося, військовослужбовець, голова Громадської ліги Україна-НАТО кандидат політичних наук Сергій Джердж заявив, що затягування Росією часу у війні проти України працює в обидва боки, оскільки в РФ наразі відбуваються деструктивні процеси і проглядаються елементи громадянської війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-