Командири «Азова» готуються до виконання завдань - командувач Нацгвардії

Командири «Азова» готуються до виконання завдань - командувач Нацгвардії

Укрінформ
Ті п’ятеро командирів "Азова", яких вдалося повернути з Туреччини в Україну 8 липня, готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші.

Про це командувач Нацгвардії України Олександр Півненко поінформував у інтерв’ю Українській правді, відповідаючи на питання щодо ситуації з участю одного з командирів "Азова" Дениса Прокопенка та інших чотирьох керівників "Азова" у війні, передає Укрінформ.

"Денис, він же обіймає якусь посаду. Вони обороняли Маріуполь, ще деякі в них були задачі не в складі бригади, а в складі батальйону тактичної групи. Вони готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші", - заявив Півненко.

Читайте також: Вибух в Оленівці був спричинений термобаричним гранатометом - Офіс генпрокурора

Відповідаючи на питання щодо наявності заборони (на участь цих п'яти командирів "Азова" в бойових діях – ред.), командувач НГУ зазначив, що для нього такої заборони, щоб йому хтось казав, що ті воюють, а ті – ні, немає.

"Тим паче, я не розподіляю, хто воює. Ми знаходимося в Силах оборони, є Верховний головнокомандувач, є головнокомандувач, є напрямки по оперативно-стратегічному випробовуванню. Кому треба допомога, вони присилають, грубо кажучи, військовою мовою, до мене бойове розпорядження, я його виконую, і все", - сказав Півненко.

Відповідаючи на запитання, коли приблизно українці можуть побачити участь Прокопенка (у бойових діях – ред.), він поінформував, що це залежить від ситуації, яка складається на фронті.

"Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже", - заявив командувач Нацгвардії.

Читайте також: Рада закликає світову спільноту забезпечити обмін та повернення полонених захисників Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня із Туреччини до України повернулися командири, які керували обороною "Азовсталі" у Маріуполі.

Додому повернулися командир полку "Азов" Денис Прокопенко (Редіс), його заступник Святослав Паламар (Калина), старший офіцер Олег Хоменко, в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський (Волина) і командир 12-ї бригади Національної гвардії України Денис Шлега.

16 липня Прокопенко зустрівся з особовим складом та анонсував своє повернення на службу.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-