Удар по Кривому Рогу: загиблих двоє, поранені 20 осіб

Удар по Кривому Рогу: загиблих двоє, поранені 20 осіб

Укрінформ
Через удари росіян по Кривому Рогу у понеділок вранці вже 2 людей загинуло і ще 20 – отримало поранення.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Було два удари по Кривому Розі, майже по центру. Знищено кілька поверхів – від 5-го по 8-й – дев’ятиповерхового житлового будинку. Також було практично знищено технікум політехнічного інституту міста Кривий Ріг. Наразі 20 осіб отримали поранення, двоє вже загинуло. Близько 5-7 осіб знаходяться під завалами», - сказав він.

Читайте також: Росіяни атакували Кривий Ріг, попередньо, балістичними ракетами - Ігнат

За словами Клименка, терміново була розгорнута робота відповідної рятувальної техніки. «Ми дуже швидко стараємося розібрати завали, щоб врятувати тих людей, які знаходяться під завалами», - зазначив міністр.

За його словами, фахівці оцінюють ступінь руйнування багатоповерхового будинку у Кривому Розі, що спостраждав унаслідок сьогоднішньої ракетної атаки.

«Зараз розгорнуто 2 штаби на двох точках прильоту. Штаби працюють, і у них працюють рятувальники, поліцейські, працівники СБУ і місцевої влади. Спеціалісти оцінюють ступінь руйнування і можливість використання цієї будівлі у подальшому», - сказав міністр.

Водночас він зауважив, що не має інформації про те, чи було сховище чи укриття у навчальному закладі, куди влучила друга ракета. «Зарано про це говорити. Будемо знати про це через кілька годин», - сказав очільник МВС.

Речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий у телемарафоні поінформував, що зараз у Кривому Розі триває гасіння осередків пожеж.

«У нас зараз площа пожежі за тією адресою, де житловий будинок, становить 70 квадратних метрів. Вона локалізована і зараз робиться все можливе, щоб повністю припинити горіння. Одночасно з цим рятувальники розбирають завали і з’ясовують кількість постраждалих, щоб оперативно надати допомогу», - сказав він.

За словами Хорунжого, у Кривому Розі застосована висотна техніка ДСНС і додатково підключено підрозділи мобільно-рятувального центру швидкого реагування.

«Фактично залучено максимальну кількість людей, щоб швидко надати допомогу громадянам. Працюють психологи. Загалом від ДСНС на місці працюють 87 осіб та 22 одиниці техніки. Це велика сила, яка швидко працює на місці ліквідації надзвичайної ситуацій», - зазначив він.

Як повідомлялося, у понеділок, 31 липня, російські війська вдарили ракетами по Кривому Рогу, влучивши в житлову багатоповерхівку та навчальний заклад.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-