Росіяни атакували Кривий Ріг, попередньо, балістичними ракетами - Ігнат

Росіяни атакували Кривий Ріг, попередньо, балістичними ракетами - Ігнат

Відео
Укрінформ
Російські війська застосували для удару по Кривому Рогу, за попередніми даними, балістичні ракети.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Поки що можна говорити попередньо, тому що тип ракет, якими взагалі завдаються удари окупантами по прифронтових районах і всередині регіонів, можна визначити остаточно, коли є уламки, і наші спеціалісти, які займаються, можуть це зробити, знайшовши рештки ракет. Там по двигунах робиться висновок. Скоріш за все, це була балістика, за попередніми даними, тому що балістичне озброєння, ви знаєте, наскільки воно небезпечне, наскільки швидко воно може прилітати і наскільки воно є руйнівним. Треба дочекатись все ж таки, коли люди на місці знайдуть уламки і рештки цих ракет, тоді можна буде остаточно сказати, що це було”, - наголосив Ігнат.

За словами Ігната, балістика небезпечна тим, що пуск здійснюється з наземної установки, яка заздалегідь підготовлена ворогом. Після пуску ракета буквально за лічені хвилини досягає цілі, й чим ближче до місця влучання розташована установка, тим менше часу на будь-яке реагування і оголошення повітряної тривоги.

“Балістичне озброєння, яке застосовує ворог, є різне. Якщо це ракета С-300, то допускається, що вона має певне відхилення. Тому що чим далі по відстані запускають ракету С-300, тим вона буде менш точна. А якщо це “Іскандер М”, то це високоточна зброя, яка цілить доволі таки влучно”, - пояснив Ігнат.

Читайте також: Зеленський - про обстріли Кривого Рогу і Херсона: Є загиблі, під завалами можуть бути люди

Він також зазначив, що за даними розвідки, загроза застосування балістики була ще звечора, про що попереджали військові. За його словами, громадяни не повинні втрачати пильність, допоки повітряна тривога не скасована.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 31 липня росіяни завдали удару двома ракетами по Кривому Рогу. Одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу. Під завалами, ймовірно, є люди. Працюють рятувальники та поліція.

Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи житлового будинок. Виникла пожежа. Станом на 10:15 одна людина загинула, по медичну допомогу звернулося 10 мешканців. Рятувальні роботи тривають.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-