Затягування Росією часу у війні працює і проти неї самої - експерт

Затягування Росією часу у війні працює і проти неї самої - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Затягування Росією часу у війні проти України працює в обидві сторони, оскільки в РФ наразі відбуваються деструктивні процеси і проглядаються елементи громадянської війни.

Таку думку висловив військовослужбовець, кандидат політичних наук, голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж в інтерв’ю Укрінформу.

На його переконання, у ситуації, коли Росія робить ставку на затягування часу і війну на виснаження, в України вистачить запасу міцності, а в наших партнерів - терпіння і бажання допомагати нашій країні.

«Були відповідні заяви, і ми бачимо, що ця підтримка – фінансова, військова – лише зростає. Зрештою, і санкції проти Росії теж посилюються. Потім, це затягування у дві сторони працює. У самій Росії теж відбуваються деструктивні процеси, в тому числі для економіки, і проглядаються елементи громадянської війни. Я думаю, що є якась втома і від Путіна. Тобто десь критична маса цього всього накопичується», - сказав Джердж.

Читайте також: Росіяни крадуть дітей, аби знищити наступне покоління захисників України - посол Британії

За його словами, Росію можна порівняти з Кощієм Безсмертним – він наче сильний, але є якась голка, яку можна поламати - і він загине.

«Звичайно, в Росії є велика армія, багато техніки, командна система працює, бюджет виділяє якісь гроші на ВПК, він виробляє техніку для війни і вбивства наших громадян. Тобто це їхня сильна сторона. Інша справа, як знайти їхні слабкі сторони, щоб знищити путінський режим. Життя підказує, що ці способи є. Я думаю, що в цьому плані союзником України й об'єднаної Європи можуть бути національно-визвольні рухи народів, окупованих Російською Федерацією», - зазначив експерт.

Читайте також: Росія змінює політику щодо висвітлення українського контрнаступу - ISW

Він зауважив, що це складно, оскільки протягом багатьох років Росія зачищала паростки цієї національної свідомості, але вона є.

На думку Джерджа, народи, колонізовані Російською Федерацією – це наші природні союзники, їхня боротьба за незалежність – це той напрям, якому треба приділяти увагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-