Росіяни поширюють фейк про нібито плани України мобілізувати 80% чоловіків – Стратком

Росіяни поширюють фейк про нібито плани України мобілізувати 80% чоловіків – Стратком

Укрінформ
Ворог намагається зірвати проведення в Україні мобілізаційних заходів, поширюючи фейкові "попередження" про нібито "повну мобілізацію" та вручення повісток усім чоловікам призовного віку.

Як передає Укрінформ, про це Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних сил України повідомило в Телеграмі.

Зокрема, встановлено, що "під прапором" щоденної програми новин телевізійного каналу "1+1" ТСН ("Телевізійна служба новин") деякі телеграм-канали поширюють дезінформацію про проведення "повної мобілізації" в Україні, під час якої нібито планується мобілізувати 80% чоловіків.

Читайте також: Кім спростував російські фейки, що має віллу за кордоном

Водночас у месенджерах "Телеграм", "Вайбер" і "Вотсап" ворог поширює повідомлення на кшталт такого: "Доброго дня! Завтра зранку і до вечора будуть перекриті дороги на світлофорах, буде рейд, будуть перевіряти документи поліція і військові, всім чоловікам призовного віку будуть вручатися повістки".

Подібні фейкові "попередження" можуть з'являтися в будинкових групах і чатах згаданих месенджерів.

СтратКом ЗСУ застерігає: такі публікації і повідомлення є дезінформативними, їхня мета – дискредитувати мобілізаційні заходи в Україні та поширити паніку серед українців.

Усіх, хто отримав подібні повідомлення, в Управлінні закликають одразу попереджати інших учасників чатів і груп про те, що все це – дезінформація.

Читайте також: Тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО

"Тільки разом ми забезпечимо нашу інформаційну безпеку і переможемо ворога", – наголосили в СтратКомі ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, днями Верховна Рада ухвалила закони про затвердження указів Президента щодо продовження в Україні дії воєнного стану та загальної мобілізації з 18 серпня на 90 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-