Тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО

Тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО

Укрінформ
26 липня, 12:30 - пресконференція на тему: «Тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО».

Організатор: Кримськотатарський Ресурсний Центр.

Спікери: Ескендер Барієв – голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, голова управління з правових питань та закордонних справ Меджлісу кримськотатарського народу; Сергій Пархоменко – менеджер Кримськотатарського Ресурсного Центру; Беата Патасова – керівник проєктів з Росії та країн-партнерів Східної Європи, Управління громадської дипломатії штаб-квартири НАТО;

Модераторка: Тетяна Подворняк – менеджерка з комунікацій Кримськотатарського Ресурсного Центру.

Чому це цікаво?

Під час заходу спікери розкажуть про тенденції поширення фейкової інформації в тимчасово окупованому Криму про НАТО за квітень-липень 2023 року.

Нагадаємо, що Кримськотатарський Ресурсний Центр раніше розпочав рубрику «НАТО у ЗМІ окупованого Криму», яка має на меті відстеження фейків в тимчасово окупованому Криму про цінності, цілі і поточну діяльність НАТО, а також про спростовування цієї інформації.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ctrc@ctrcenter.org.

Акредитація триватиме до 11:30 26 липня   2023 р., для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w

Підсумкові матеріали:

НАТО все частіше стає мішенню для дезінформації з боку Росії та Китаю — Патасова

Північноатлантичний альянс все частіше стає мішенню для дезінформації з боку Росії та Китаю.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказала керівник проєктів з Росії та країн-партнерів Східної Європи Управління громадської дипломатії штаб-квартири НАТО Беата Патасова.

“НАТО все частіше стає мішенню дезінформації з боку Росії та Китаю. Після того, як Росія розпочала повномасштабну війну проти України, російські офіційні особи почали обвинувачувати альянс у низці загроз та агресивних діях”, - сказала вона.

За словами Патасової, найбільший міф, який поширюється РФ з початку існування НАТО, нібито альянс — “агресивний блок, який несе загрозу для Росії”.

“Насправді НАТО - оборонний альянс, наша мета - захищати союзників. Ми не прагнемо до конфронтації з Росією чи з кимось іншим. Не НАТО вторглося в Україну, в Грузію, це зробила Росія. Ми не можемо ігнорувати, що Росія порушує міжнародні правила, підриває стабільність та безпеку. Тому НАТО більше не може вважати РФ своїм партнером. Наразі Росія є прямою загрозою безпеки союзникам, миру і стабільності у всьому регіоні та світі”, - зазначила вона.

Наступний міф, за її словами, що “РФ воює проти НАТО в Україні”.

“Цей наратив використовується, щоб пояснити російському населенню, чому Росія вже понад 1,5 року воює в Україні попри те, що вони обіцяли "захопити всю країну за кілька тижнів". Насправді НАТО допомагає координувати запити України про допомогу і підтримувати союзників у доставці допомоги”, - сказала вона.

Наступний міф — нібито обіцянка НАТО не розширюватися після завершення Холодної війни.

“Такої обіцянки ніколи не було, рішення про членство в НАТО ухвалюється на основі консенсусу всіх союзників”, - наголосила Патасова.

Вона також зауважила, що російські та китайські ЗМІ використовували саміт НАТО у Вільнюсі для просування антинатівських наративів.

“Це меседжі на кшталт того, що Фінляндія та Швеція — нібито васали США. Насправді недавній вступ Фінляндії та швидкий майбутній вступ Швеції зроблять НАТО сильнішим, а Європу безпечнішою. Рішення ухвалюються на основі консенсусу, тут немає жодних васалів”, - наголосила спікерка.

Як повідомлялося, під час саміту НАТО, що відбувся у Вільнюсі 11-12 липня, кіберзлочинці змогли отримати доступ до деяких секретних даних щодо організації саміту. Це, зокрема, інформація про людей, які відповідали за охорону, а також маршрути переміщення делегацій.

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-