USAID передає ГПУ девʼять дронів Skydio для документування воєнних злочинів

USAID передає ГПУ девʼять дронів Skydio для документування воєнних злочинів

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про передачу Генпрокуратурі України дев’яти автономних дронів, подарованих виробником, компанією Skydio, для документування воєнних злочинів росіян.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому в четвер на сайті агентства, передає Укрінформ.

«Безпілотники Skydio 2+ мають камери 4K, які використовуватимуться для фото- та відеозйомки з метою документування воєнних злочинів», - зауважили в американському агентстві.

Читайте також: Розслідування воєнних злочинів РФ до лютого 2022 має стати більш пріоритетним – експерти

Очікується, що дрони зніматимуть докази знищення цивільної інфраструктури та порушення прав людини в прифронтових громадах і на звільнених територіях.

При цьому зазначається, що два українських правозахисних обʼєднання за підтримки USAID вже задокументували понад 40 тисяч інцидентів воєнних злочинів, вчинених РФ з 24 лютого 2022 року. USAID також долучилося до зусиль Офісу Уповноваженого з прав людини в Україні для документування злочинів росіян.

Читайте також: Держдеп пояснив, як Штати взаємодіють із МКС щодо воєнних злочинів РФ в Україні

Як повідомлялося, агентство USAID вже реалізовувало спільні з приватним сектором США проєкти підтримки України. Зокрема, в такому форматі українській стороні були надані термінали Starlink, подаровані SpaceX, а також ноутбуки та програмне забезпечення для українських школярів і вчителів, подаровані HP, JP.IK та Microsoft. Крім того, USAID співпрацює з приватним сектором для підтримки виробництва та експорту українського зерна через ініціативу AGRI-Україна, запущену в липні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-