В Україні за кілька місяців загинули до 20 000 засуджених з ПВК «Вагнер» – британська розвідка

В Україні за кілька місяців загинули до 20 000 засуджених з ПВК «Вагнер» – британська розвідка

Укрінформ
За кілька місяців на війні в Україні було вбито до 20 000 завербованих засуджених із російської ПВК «Вагнер», незабаром останніх в'язнів звільнять зі служби.

Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві зазначають, що схема вербування «Проєкт К» засуджених у в’язниці досягла свого піку на початку цього року, до угруповання вдалося залучити щонайменше 40 000 чоловіків.

«Значна кількість засуджених, ймовірно, приймуть пропозицію продовжити працювати з ПВК «Вагнер» як професійні контрактники», – припускають британські експерти.

Водночас обов’язок вербування тюремників перейшов до Міноборони РФ, йдеться у матеріалі.

«Кінець схеми (вербування – ред.) ставить крапку в історії ПВК та війни Росії в Україні», – вважають аналітики.

У британському Міноборони підсумовують, що солдати, залучені до угруповання за цією схемою, дали змогу Росії захопити Бахмут, що було однією з небагатьох заяв про успіх на війні в Україні. Також «Проєкт К» зробив можливим здійснення невдалого заколоту Євгена Пригожина у червні.

«Це також знаменує собою один із найкривавіших епізодів сучасної військової історії: за кілька місяців було вбито до 20 000 засуджених найманців», – зазначили експерти розвідки.

Читайте також: Міноборони Польщі - про навчання «вагнерівців» біля кордону: Ми готові до різних сценаріїв

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російська влада вже давно планувала відмовитися від продовження зернової угоди, і використала дезінформацію, щоб приховати справжню причину відмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-