На Хмельницькій АЕС провели командно-штабне навчання

На Хмельницькій АЕС провели командно-штабне навчання

Фото
Укрінформ
На Хмельницькій АЕС та в місті-супутнику Нетішині відбулося командно-штабне навчання - відпрацьовувалися дії в разі виникнення на об'єкті критичної інфраструктури позаштатної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«20 липня 2023 року на виконання окремого доручення президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна на Хмельницькій атомній електростанції та в місті-супутнику Нетішині відбулося командно-штабне навчання за участі органів управління та сил цивільного захисту Хмельницької області. Усі залучені підрозділи відпрацювали свою взаємодію у разі виникнення на об'єкті критичної інфраструктури позаштатної ситуації, спричиненої військовою агресією РФ проти України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основними завданнями навчання була перевірка системи аварійного реагування ХАЕС, реалізація відповідних заходів щодо взаємодії станції з місцевими органами влади та рятувальниками.

«Це вже друге таке навчання. Попереднє відбулося на Рівненській АЕС та в її місті-супутнику Вараш», – додали в Енергоатомі.

Читайте також: На Рівненській та Хмельницькій АЕС провели неоголошені інспекції МАГАТЕ

Як повідомлялося, 3 травня на ВП «Хмельницька АЕС» проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії на наявність незаявлених ядерних матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-