У Німеччині презентували виставку ArtArtmor

У Німеччині презентували виставку ArtArtmor

Фото
Укрінформ
У галереї Польського Інституту в Берліні презентували головну експозицію благодійного мистецького проєкту ArtArtmor (АртБроня), що містить артоб‘єкти, створені з бронеплит.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Уперше справжні бронеплити, що успішно виконали свою місію в бою, – зупинили ворожі кулі й осколки, отримують друге життя у вигляді артоб’єктів за участі найвідоміших митців. ArtArmor об'єднує людей різного віку, різних національностей та конфесій навколо мистецтва. Мистецтва, що рятує життя", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що експозицію в Берліні можна відвідати до 20 серпня. Виставка працює з вівторка по п'ятницю з 13:00 до 18:00.

Читайте також: «Скіфське золото» зберігатиметься у Музеї історії України - МКІП

"Це унікальний проєкт не тільки для України, але й для світу. Моторошні сліди від куль та осколків, які плити зупинили в бою, розповідають історію війни, яка триває в Україні, краще за будь-які слова", - підкреслюють у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі виставка ArtArmor відбувалася з січня по лютий 2023 року.

Вперше проєкт ArtArmor презентували на станції метро Майдан Незалежності в Києві 14 жовтня 2022 року за ініціативи волонтерського руху Ukraine for Heroes.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-