Україна в ОБСЄ: Бахмут став пасткою для російських загарбників

Україна в ОБСЄ: Бахмут став пасткою для російських загарбників

Укрінформ
Збройні Сили України взяли під контроль основні панівні висоти навколо Бахмута, і тепер це місто стало пасткою для російських окупаційних військ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час засідання Форуму з безпекового співробітництва.

"Збройні Сили України продовжують проводити наступальну операцію в районі Бахмута, просуваючись із флангів, проводячи контратаки та укріплюючи свої тактичні позиції. У процесі наступу українські війська взяли під контроль основні панівні висоти навколо Бахмута, що дозволяє ефективно відслідковувати пересування противника в місті. Бахмут, який був об'єктом збудження російської пропаганди, став пасткою для загарбників", – сказала вона.

Костенко наголосила, що у битві за Бахмут російські війська зазнали найбільших втрат за всю війну, "але не змогли досягти своєї мети і тепер будуть змушені ганебно відступити".

Читайте також: «Відвоювати Бахмут - справа честі»: Сирський розповів, як іде контрнаступ

Вона вказала на те, що Сили оборони України перехопили ініціативу у ворога та поступово відвойовують раніше захоплені окупантами території у південних і східних областях. Загалом від початку контрнаступу Сили оборони України вже визволили понад 210 кілометрів території, раніше захопленої російською армією.

"Повне звільнення всіх тимчасово окупованих територій залишається головним пріоритетом України. Для досягнення цієї мети Україна використовуватиме всі наявні засоби у повній відповідності до свого права на самооборону згідно зі статтею 51 Статуту ООН", - наголосила заступниця очільника місії України в ОБСЄ.

Читайте також: ЗСУ знищили під Бахмутом новітній російський танк за три мільйони доларів

Як повідомляв Укрінформ, у британській місії в ОБСЄ заявили, що Росія втратила в районі Бахмута близько 60 тисяч убитими та пораненими, просунувшись усього на 29 кілометрів – по одному вбитому або пораненому на кожні захоплені 48 сантиметрів.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-