Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Залишки ПВК «Вагнер» будуть на території Білорусі на положенні засланців

Залишки ПВК «Вагнер» будуть на території Білорусі на положенні засланців

Блоги
Укрінформ
Путін таким чином тягне час, чекаючи, коли сили Пригожина стануть слабкими, адже тепер немає кому платити найманцям сотні мільйонів доларів

У Білорусь почали масово прибувати колони «вагнерівців». Що вони там робитимуть і чи несуть вони пряму загрозу Україні?

На мою думку, не на користь Лукашенка давати ПВК «Вагнер» проводити операції з території Білорусі. Бо щоразу за це будуть дії у відповідь з боку України. Лукашенко ще в березні 2022 року зрозумів, що програв разом із Путіним війну Україні та цивілізованому світу.

Колона вагнерівців.jpg

Колона вагнерівців та їхній лідер

З квітня минулого року з території Білорусі, за моєю інформацією, не було завдано жодного ракетного чи авіаційного удару по Україні. Лукашенко дозволив використати свою територію для базування розвідувальної авіації та засобів радіотехнічної розвідки. Також на території Білорусі розташовуються винищувачі-перехоплювачі Міг-31 у рамках договору про забезпечення ППО їх так званої «союзної держави».

Крім того, у ПВК «Вагнер» більше немає важкого озброєння, його наказали повернути до армії Росії. А без тяжкого озброєння вести наступальні дії проти ЗСУ – це самогубство. Шансів на те, що Лукашенко дасть Пригожину танки та гармати – нуль! Бо Лукашенко розуміє, що це важке озброєння буде застосовано проти нього самого.

жжжжжжжжжжжжжжж
Табір для вагнерівців у селі Ціль

Швидше за все, залишки ПВК будуть на території Білорусі на положенні засланців. Водночас, Путін таким чином тягне час, чекаючи, коли сили Пригожина стануть слабкими, адже тепер немає кому платити сотні мільйонів доларів найманцям, що неминуче призведе до конфліктів та бажання залишити лави ПВК.

З іншого боку, якщо Путін вирішить пробачити Пригожину і знову залучити ПВК проти України, то він, виконавши якісь умови Пригожина, зможе знову кинути їх у бій проти нас. Але навряд чи це буде з території Білорусі, тому що це найменше поле для наступу через лісисто-болотисту територію.

Антон Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-