На Херсонщині фіксують найбільше ворожих безпілотників-розвідників

На Херсонщині фіксують найбільше ворожих безпілотників-розвідників

Укрінформ
Найбільше ворожих безпілотників, якими російські загарбники проводять повітряну розвідку, фіксується на Херсонщині, в руслі річки Дніпро.

Про це сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ворожа безпілотна авіація доволі таки потужно зараз працює по всій лінії розмежування. 10, 15, а інколи 20 безпілотників одночасно в зоні видимості наших радіолокаційних систем. Таким чином противник проводить повітряну розвідку і на півдні, найбільше їх на Херсонщині працює завжди, в руслі річки Дніпро», – зазначив він.

Читайте також: Ігнат не виключає можливої «помсти» РФ за вибухи на Кримському мосту

Також, додав Ігнат, працює ворожа тактична авіація, підтримуючи наземні дії. Керовані авіабомби постійно запускають з літаків, констатував він.

Водночас Ігнат наголосив, що українська авіація відповідає, підтримуючи захисників: проводить і атакувальні, і оборонні дії на різних напрямках.

Як повідомлялось, у ніч на 18 липня росіяни атакували Україну з південного напрямку шістьма крилатими ракетами "Калібр" та 36 ударними дронами типу Shahed. Сили та засоби Повітряних сил ЗСУ знищили шість "Калібрів", 31 дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-