Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний – Енергоатом

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний – Енергоатом

Укрінформ
Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції станом на 17 липня 2023 року залишається стабільним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 09:00 17 липня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,43 м», – йдеться у повідомленні.

Зауважується, що рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, становить 10,86 м. Протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища, яке знищили рашисти.

Читайте також: Ризик теракту на Запорізькій АЕС залишається - Юсов

Як повідомлялося, росіяни 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. Через неконтрольоване зниження рівня водосховища була загроза для тимчасово окупованої ЗАЕС, адже вода з нього необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки. Зараз для охолодження системи використовується вода зі ставка-охолоджувача.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-