Сенцов після лікування контузії повертається на фронт

Сенцов після лікування контузії повертається на фронт

Укрінформ
Режисер і письменник Олег Сенцов, який нині воює у лавах Збройних сил України і після нещодавно отриманої контузії проходив лікування, завтра повертається на фронт.

Про це він сказав на церемонії нагородження його і письменниці Оксани Забужко французьким орденом Почесного легіону у Національному заповіднику "Софія Київська", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я приїхав сюди з фронту і завтра повертаюсь назад, тому що зараз моє місце там, поруч з моїми побратимами, з тими, хто зі зброєю в руках зараз боронить нашу свободу", - сказав Сенцов.

Він розповів, що після початку широкомасштабного вторгнення у багатьох, зокрема в нього, запитували, скільки триватиме ця війна.

Читайте також: Посол Франції вручив Забужко і Сенцову нагороду - Орден Почесного легіону

"Я сказав, що мінімум два-три роки. Тоді багато хто сприймав це дуже критично і "в багнети", думаючи, що вона закінчиться за два-три тижні. Минуло вже півтора року. Ми не програли і не програємо - це вже ясно всім. Але ми ще не перемогли, і скільки йти до перемоги, ніхто не знає. Прогнози - річ дуже невдячна. Але я знаю, що ми пройдемо цей шлях до кінця, а в кінці буде наша перемога", - сказав колишній в'язень Кремля.

Висловлюючи подяку за нагороду, він зазначив, що вважає її також відзнакою для тих, хто зараз перебуває на фронті, у госпіталях чи російському полоні, а також тих, хто загинув з вірою в перемогу.

"Ми теж у неї віримо і обов'язково її доб'ємося. Це буде велика перемога. Але велика перемога не може бути швидкою, велика перемога не буде дешевою, велика перемога не буде легкою", - зауважив Сенцов.

Як повідомлялося, режисер і військовий, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов у суботу, 9 липня, дістав контузію (акубаротравму) на фронті. У червні йому присвоїли звання молодшого лейтенанта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-