Зеленський привіз у Вільнюс бойовий прапор із Бахмута

Зеленський привіз у Вільнюс бойовий прапор із Бахмута

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привіз у Вільнюс бойовий прапор 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс", яка воює під Бахмутом, заявивши, що це одна з визначальних битв за свободу Європи.

Про це Зеленський сказав під час виступу у Вільнюсі на акції на підтримку руху України в НАТО, передає кореспондент Укрінформу.

Джерело: Офіс Президента України

"Бахмут – це одна з найбільш визначальних битв за свободу в Європі, і її саме так будуть згадувати наші діти і онуки. Цей наш бойовий прапор з Бахмута означає, що ніколи знову литовцям не доведеться битись проти російських солдатів ані під вільнюською телевежею, ані в будь-якому іншому місці вашої столиці, вашої країни! Литва завжди буде тільки вашою! Цей наш прапор означає, що ніколи знову не буде депортацій з країн Балтії в Сибір. Ніколи знову не буде поділів Польщі і приниження загарбниками Угорщини. Ніколи знову не буде танків у Празі та “зимових війн” проти свободи Фінляндії… Жодних окупацій в Європі більше не буде!" - наголосив Президент.

Він подарував прапор 10 ОГШБр "Едельвейс" столиці Литви.

Читайте також: Зеленський у Вільнюсі: НАТО дасть Україні безпеку, Україна зробить НАТО сильнішим

"Український прапор - хоч і пробитий кулями, але живий, гордий та вільний, - означає, що і кожен прапор націй Європи буде живим, гордим та вільним. Там, у руїнах Бахмута, на полях інших битв в Україні залишаться розбитими російські загарбницькі амбіції. І не Україна чи хтось інший у нашій Європі, а саме вони, російські загарбницькі амбіції, будуть у руїнах!" - сказав Зеленський.

Він подякував громадянам Литви за підтримку, прихисток українців, які рятувалися від війни, за оборонну допомогу та позицію Литви щодо руху України в НАТО.

Слова вдячності Президент Володимир Зеленський також написав у Твіттері.

"Тут, у Вільнюсі, ми бачимо прогрес Європи. Тут люди знають, що таке безпека та як її досягти. І знають, що безпека – це разом з Україною. Я вдячний тобі, Вільнюсе, й усім литовським містам і громадам за кожен заклик на підтримку України, за прихисток для наших людей, які в Литві врятувалися від бойових дій. Дякую вам!" - наголосив Зеленський.

Він подякував за допомогу українській обороні та за чітку, чесну й сміливу позицію щодо запрошення України в НАТО.

"Українські прапори на литовських вулицях однозначно доводять: ми вже союзники, і Україна захистить і свою, і вашу свободу. І ніколи, ніколи й нікому не можна озиратися на Москву", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у столиці Литви проходить саміт НАТО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-