Ворог зменшив інтенсивність обстрілів правобережної Херсонщини - Гуменюк

Ворог зменшив інтенсивність обстрілів правобережної Херсонщини - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Російські війська зменшили інтенсивність обстрілів правобережної частини Херсонської області.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Критичних змін за добу не відбулось. Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на трьох напрямках: Херсонському, Бериславському та Очаківському. Бериславський атакують авіаційними бомбами. Основний артилерійський вогонь бере на себе Херсонський і Антонівський напрямки. Ворог зменшив трішки інтенсивність обстрілів - від 90 до 60 обстрілів. Як правило - від 300 до 400 снарядів за добу. Під ураженням - об'єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки", розповіла Гуменюк.

Читайте також: Атака дронів: на Київщині пошкоджені 12 приватних будинків і багатоповерхівка

Вона повідомила, що російська армія змінила тактику: крім артилерії, використовує ударні дрони типу "Ланцет". "Вони намагаються за допомогою повітряних способів ураження трошки переключити нашу увагу. Проте ми збиваємо ці ударні безпілотники ", – сказала Гуменюк.

Також вона повідомила, що за добу Сили оборони знищили сім російських військових та вісім одиниць техніки, зокрема – три розвідувальні безпілотники. "Три штуки, якими ворог, вочевидь, збирав інформацію і готувався до майбутніх ударів. Цієї ночі... був дроновий. І цілком можливий найближчими днями і ракетний удар", - сказала Гуменюк.

Читайте також: Ворог зосередив зусилля на трьох напрямках на півдні України - Гуменюк

Як повідомлялось, уночі військові РФ на Херсонщині здійснили артобстріл, поранені троє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-