Ворог зосередив зусилля на трьох напрямках на півдні України - Гуменюк

Ворог зосередив зусилля на трьох напрямках на півдні України - Гуменюк

Укрінформ
Ворог продовжує обстріли на Очаківському напрямку, атакує керованими авіаційними бомбами на Бериславському напрямку і обстрілює Херсонський напрямок.

Про це повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Ворог в обороні, намагається утримати рубежі, які в нього облаштовані. Не знає, звідки йому очікувати максимальної загрози, тому намагається роззосереджувати зусилля сил оборони, продовжуючи обстріли на Очаківському напрямку, відтягуючи туди сили та резерви Сил оборони, атакуючи керованими авіаційними бомбами на Бериславському напрямку. Там намагається руйнувати все, аж до лінії узбережжя: будь-які споруди, приватні підприємства, соціальну інфраструктуру, просто скидає хаби в хаотичному порядку. Також потужно обстрілює Херсонський напрямок і Антонівський, оскільки істерія, яка була спровокована навколо Антонівського мосту, ще у ворога триває”, - сказала вона.

За словами Гуменюк, українські військові зі своїх позицій здійснюють контрбатарейну боротьбу, зачищають ту територію, яка дозволить полегшити ситуацію з обстрілами правого берега.

“Люди дійсно потерпають, мирне населення зазнає поранень через ті потужні обстріли, які ворог концентрує на цьому напрямку", - додала речниця.

Читайте також: Війська РФ вночі вдарили ракетою по Миколаєву

Гуменюк поінформувала, що минулої доби було знищено диверсійні групи ворога, які намагалися маневрувати на човнах.

"Кількість обстрілів зменшилась, за цю добу вони тримаються в рамках 60, якщо раніше було 90+. Але концентрація їх по певних напрямках досить висока. Вони зосередились на трьох основних напрямках - Берислав, Херсон і Очаківський напрямок", - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія за минулу добу, 9 липня, здійснила 51 обстріл Херсонської області, п'ятеро людей були поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-