«Радянські БМП і близько не стоять»: Маляр розповіла про переваги M2 Bradley на полі бою

«Радянські БМП і близько не стоять»: Маляр розповіла про переваги M2 Bradley на полі бою

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про переваги бойових машин піхоти M2 Bradley на полі бою.

Як передає Укрінформ, про це Маляр написала у Телеграмі.

"Міноборони США оголосило додатковий пакет допомоги України у сфері безпеки та оборони. Серед 18 позицій, по яким наша держава отримає озброєння, військову техніку та боєприпаси, є бойові машини піхоти американського виробництва M2 Bradley", - зазначила Маляр.

За її словами, M2 Bradley оснащена 25-мм автоматичною гарматою "Бушмастер" з боєкомплектом у 900 набоїв, пусковою установкою TOW та 7,62-мм кулеметом. Бронебійний снаряд гармати здатен пробивати до 66 мм броні, чого достатньо для знищення БМП-1/2 з дистанції до 2 кілометрів.

Читайте також: Резніков назвав п'ять принципів України щодо застосування касетних боєприпасів

"Першу партію машин Україна отримала взимку 2023. Основна задача БМП на полі бою — це вогнева підтримка та транспортування піхоти, з якими M2 Bradly справляється на відмінно. Ще один важливий фактор, що робить цю бойову машину насправді цінною для наших військових — захищеність", - підкреслила Маляр.

За її словами, відомий випадок, коли екіпаж та десант "Бредлі" залишилися цілі після прямого влучання ракети "Граду" по машині.

Інший випадок, де "Бредлі" підірвався на протитанковій міні та отримав пряме влучання протитанкового кумулятивного боєприпасу у башту. Екіпаж та десант не постраждали.

"Як зазначають українські захисники, радянські БМП за рівнем захисту навіть близько не стоять з американським аналогом", - наголосила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати оголосили у п’ятницю про виділення Україні чергового пакета військової допомоги. Він включає артилерійські снаряди, в тому числі, касетні боєприпаси, ракети для систем Patriot і HIMARS, БМП Bradley, БТР Stryker, а також інше озброєння та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-