Першим пунктом у плані перезавантаження україно-угорських відносин є перемога - Шандор

Першим пунктом у плані перезавантаження україно-угорських відносин є перемога - Шандор

Укрінформ
Перший пункт у плані перезавантаження катастрофічних українсько-угорських відносин - наша Перемога, і це буде головним козирем на столі переговорів і з угорцями.

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу повідомив "професор з окопів", сержант окремого 68-го батальйону "Закарпатські шаркані" 101-ї Закарпатської бригади ТрО Федір Шандор.

На питання кореспондентки Укрінформу, чи має Шандор, як ймовірний кандидат на посаду Посла України в Угорщині, план перезавантаження катастрофічно поганих україно-угорських стосунків, він відповів, що звісно, але в цьому плані є тільки один пункт.

Читайте також: У Силах оборони України служать майже 400 етнічних угорців

"Так, звісно, але в цьому плані – лише один пункт. Перемогти. Далі все вирішиться дуже швидко й просто. Наразі перше, що нам потрібно, це – Перемога України. Війна затримує ресурси для прогресу не тільки для нас, а й для ЄС. Зараз усе йде на війну, а це – не та справа, на яку варто витрачати гроші, хоча мусиш, бо інакше годуватимеш чужу армію. Тому давайте спочатку ми закінчимо це Перемогою, і тоді це буде наша козирна карта на столі перемовин", - сказав Шандор.

Як повідомлялося, Федір Шандор став відомим як професор з окопів після публікації фото з укріплень на східному напрямку фронту, де він читає онлайн-лекцію для своїх студентів в УжНУ.

У березні з'явилася інформація про те, що Київ пропонував Будапешту кандидатуру Шандора як посла в України в Угорщині. Наразі угорці не затвердили агреман Шандора. Проте він активно просуває тему угорської допомоги українському війську - збирає донати та закуповує на волонтерські кошти угорців рації, тепловізори та дрони для війська.

Читайте також: Попри офіційну пропаганду та нейтралітет угорці активно донатять на ЗСУ - Шандор

Раніше в інтерв'ю Укрінформу аналітик, експерт з україно-угорських відносин Дмитро Тужанський, зазначив, що пропозиція української сторони угорцям Федора Шандора в якості посла — це сильний крок з українського боку і шанс на перезапуск відносин між країнами, які наразі є катастрофічними. Також Тужанський зазначав, що Україні варто вигадати новий підхід до співпраці з Угорщиною – країною-членом ЄС та НАТО, яка входить до західних союзників України, але насправді ним не завжди є.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-