Завдання із захисту неба Києва від російських ракет майже вирішене - Резніков

Завдання із захисту неба Києва від російських ракет майже вирішене - Резніков

Укрінформ
Завдання із захисту неба Києва від російських ракет майже вирішене, наразі військові працюють над захистом від ракетних ударів Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя та Одеси.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у Фейсбуці.

“Я не вірив, що росіяни почнуть обстрілювати ракетами мирні міста. Бо це очевидно протирічило їхній меті. Тому надійний захист нашого неба сприймаю як особистий виклик. У Києві ми майже вирішили це завдання. У Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі – ще ні, але працюємо”, - заявив він.

Як підкреслив міністр, він не міг уявити, що населення такої великої країни як РФ може тотально втратити мораль, деградувати до тваринного стану. “Прояви ми бачимо не тільки у страшних злочинах, ми це чуємо у спілкуванні дітей з батьками, чоловіків з дружинами у Росії. Вони самі себе розлюднили”, - додав він.

Вперше, за словами Резнікова, його це вразило, коли на перемовинах у Білорусі у березні минулого року він пропонував російський стороні забрати тисяч тіл їхніх знищених солдат, розкиданих по українських лісах і полях.

Читайте також: Павлюк: Якщо Путіну стане безумства піти на Київ, перемелемо ще кілька тисяч загарбників

Він зауважив, що росіяни не просто відмовилися від своїх – вони брехали один одному, що цих втрат немає.

На думку очільника Міноборони, щоб виправити цю моральну деградацію, знадобляться десятиліття.

“Тому ми повинні не просто звільнити від них нашу землю – ми повинні зробити так, щоб це зло дуже довго не могло оговтатися і кілька поколінь не було здатно на агресію”, – заявив міністр.

За словами Резнікова, продовження битви – це війна не за абстрактні норми міжнародного права, це битва за право жити вільно, щасливо на своїй прекрасній землі та самому визначати майбутнє.

“Після війни це буде нова Україна. Або не буде ніякої”, - додав він.

Резніков попередив, що Україну найближчим часом може очікувати багато потрясінь, адже українці не тільки б’ються з жорстоким ворогом, вони виборюють своє місце у світі і своє бачення перемоги. “Великий світ – це конкуренція”, – підкреслив він.

Читайте також: Резніков назвав п'ять принципів України щодо застосування касетних боєприпасів

“Далі буде дуже важко. Буде тиск, будуть втрати і руйнування. Буде розчарування і зневіра. Це нормально, адже випробування насправді великі. Ми рухаємось вгору. Будьте певні – ми все здолаємо, у нас все вийде. У нас є справжні друзі, це багато важить”, – заявив міністр оборони.

За словами Резнікова, 500 днів тому ніхто б не повірив, що Україна опиниться у точці, де перебуває зараз. “Кожного дня ми просуваємось. Саме тому так багато бажаючих штовхнути на хибний шлях”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони підготувало концепцію трансформації безпекового сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-