Для атак на українські міста росіяни щомісяця застосовують до сотні ракет — Ігнат

Для атак на українські міста росіяни щомісяця застосовують до сотні ракет — Ігнат

Укрінформ
Російська армія щомісяця атакує українські міста та села в середньому майже сотнею ракет різних типів.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"У середньому окупанти щомісяця атакують наші міста та села чисельністю до 100 ракет різних типів. А в прифронтових територіях вони продовжують використовувати зенітно-ракетні комплекси С-300", - сказав Ігнат.

Водночас, за його словами, останнім часом помітно зменшилася ракетна активність російських військ. Це напряму пов’язано з можливостями ВПК РФ виготовляти крилаті ракети.

Читайте також: Ракети С-300 та «Шахеди» по цивільних: Гуменюк розповіла про нічну атаку росіян

Ігнат зауважив, що росія має можливість щомісяця виготовляти до 30 "Калібрів". Тому ці ракети застосовуються втричі менше, ніж крилаті ракети повітряного базування Х-101 та Х-555. Відповідно російські атаки "Калібрами" відбуваються по 10-15 ракет.

Читайте також: Ігнат: «Калібри» спочатку летіли на Київ, але потім різко звернули на Львів

Як повідомлялось, уночі 7 липня ворог атакував Україну 18-ма ударними безпілотними апаратами Shahed-136/131 з Приморсько-Ахтарського напрямку, наші Сили протиповітряної оборони разом із винищувальною авіацією Повітряних Сил знищили 12 ударних БПЛА противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-