Ігнат: «Калібри» спочатку летіли на Київ, але потім різко звернули на Львів

Ігнат: «Калібри» спочатку летіли на Київ, але потім різко звернули на Львів

Укрінформ
Випущені з Чорного моря ракети «Калібр» спочатку летіли на північ, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Цього разу, прямуючи на північ, була ймовірність, що буде Київ під ударом, але вони (ракети - ред.) різко звернули на Захід і атакували Львів. Винищувальна авіація намагалась по маршруту слідування їх знищувати, і якась частина була знищена і винищувачем, але, зрештою, більшість ракет було знищено саме на заході», - сказав він.

У цьому контексті Ігнат укотре акцентував, що F-16 міг би допомогти, аби цього не сталось: «Цей літак є частиною ППО. Він створений, щоб перехоплювати такі типи повітряних цілей, як дрони-камікадзе, крилаті ракети».

Читайте також: Кількість постраждалих через обстріл у Львові зросла до 33, з них — 13 у лікарнях

Як повідомляв Укрінформ, Росія вночі 6 липня вкотре атакувала Україну ракетами типу «Калібр» із Чорного моря. Повітряні сили ЗСУ знищили сім із десяти ворожих крилатих ракет «Калібр».

У Львові пошкоджено багатоквартирний житловий будинок, є загиблі та поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-