У Чорному морі - один ворожий ракетоносій з чотирма «Калібрами»

У Чорному морі - один ворожий ракетоносій з чотирма «Калібрами»

Укрінформ
Ворог зменшив кількість ракетоносіїв у Чорному морі, наразі там перебуває один ракетоносій – підводний човен з чотирма «Калібрами»

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Ворог дуже нервово поводиться в морі. Зокрема, спочатку повиводили максимальну кількість кораблів. Потім почали їх поступово заводити. Вочевидь, намагаються з’ясувати, які пункти базування для них максимально безпечні. Тому, що не почуваються спокійно ані в Севастопольській бухті, ані вже навіть у Новоросійській. Постійно маневрують», - сказала вона.

Гуменюк повідомила, що кількість ракетоносіїв поступово зменшили. Зокрема, вчора надвечір було три ракетоносії на чергуванні, але за ніч вони зайшли у пункти базування. Наразі залишився один підводний човен, ще є чотири ракети типу «Калібр» готові до застосування.

Гуменюк зауважила, що навіть такий рівень небезпеки оцінюється як загрозливий, оскільки пуски із підводних човнів виявити складніше, а сягати вони можуть всієї території України.

Читайте також: Гуменюк: Росія зменшила застосування баражуючих авіабомб

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 7 липня 2023 року російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131. Повітряні Сили знищили 12 ударних БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-