Гуменюк: Росія зменшила застосування баражуючих авіабомб

Гуменюк: Росія зменшила застосування баражуючих авіабомб

Укрінформ
Наразі росіяни зменшили застосування баражуючих авіаційних бомб по українських територіях.

Про це керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала у ефірі «Радіо НВ», відповідаючи на питання, як РФ зараз використовує свою авіацію, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони не відмовилися від бомбардувань керованими авіабомбами, але, очевидно, їх стало менше. Раніше це було 3-4 рази на добу, потім зійшло до 2-3. Зараз фактично (фіксується – ред.) один випадок на добу, як правило. Скоріш за все, все це пов’язано з тим, що ці керовані авіабомби вони переоблаштовують із застарілих авіабомб, надаючи їм крила, як то кажуть, для того, щоб ці бомби працювали так, щоб неушкодженими лишалися літаки», - сказала Гуменюк.

Читайте також: У районі Антонівського мосту ведеться контрбатарейна боротьба - військові

За її словами, складність полягає у тому, літаки, які випускають ці керовані авіабомби, не наближаються до зони ураження української системи ППО.

«Нам потрібно не тільки наша авіація, яка також могла б і нищить ворожу авіацію, а ще і достатньо потужні (іноземні – ред.) засоби ППО, які допомогли б нам також нищити літаки на більшій відстані, щоб зняти це напруження з повітря», - заявила Гуменюк.

За даними керівника об’єднаного пресцентру, там, де для росіян ще неможливо повернутися на ті чи інші позиції через високу воду, вони намагаються застосовувати і баражуючі боєприпаси, і авіацію.

Читайте також: Особливо потужні підрозділи військ РФ тримаються подалі від лівого берега Херсонщини - Гуменюк

Відповідаючи на питання, чи можна побачити на Херсонщині російські військові гелікоптери, вона зазначила, що у них не спостерігається використання цих гелікоптерів, бо, вочевидь, для них це досить небезпечно.

«І плюс у нас лінія фронту особлива: вона пролягає по руслу річки Дніпро. І це - додаткова відстань, це – додатковий розподіл. І, цілком імовірно, саме тому ворог і стримано використовує тут (авіацію – ред.)», - поінформувала Гуменюк.

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що Сили оборони зосереджені на контрбатарейній боротьбі в районі Антонівського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-