Британія готова співпрацювати з Японією над збором доказів воєнних злочинів росіян в Україні

Британія готова співпрацювати з Японією над збором доказів воєнних злочинів росіян в Україні

Укрінформ
Велика Британія готова співпрацювати з Японією, щоб допомогти Україні зібрати докази воєнних злочинів, які ймовірно вчинила Росія під час її триваючого вторгнення в Україну.

Про це заявив міністр юстиції Британії Алекс Чок в інтерв’ю японському виданню NHK в Токіо, передає Укрінформ.

За його словами, слідчі повинні розуміти, як правильно збирати докази, аби судові процеси щодо ймовірних воєнних злочинів були справедливими, оскільки найбільшою проблемою для успішного судового переслідування підозрюваних є забезпечення того, щоб докази слідчих були прийнятні в суді.

Читайте також: Прокурори США поділились з українськими колегами досвідом розслідування воєнних злочинів

Міністр нагадав про виданий у березні Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна за підозрою у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Він зауважив, що суд у Гаазі визнав наявність підстав вважати, що саме Путін несе відповідальність за незаконну депортацію та передачу дітей з окупованих територій України до Росії.

Чок наголосив, що Велика Британія сповнена рішучості надавати необхідну підтримку підтримувати МКС і прагне зробити все можливе, «щоб український народ отримав справедливість, на яку він заслуговує».

Читайте також: Хорватські прокурори поділилися з українськими досвідом розслідування воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) 3 липня офіційно розпочав свою роботу і діятиме на базі Євроюсту.

ICPA підтримуватиме та координуватиме підготовку справ про злочини агресії, зберігаючи ключові докази та сприяючи процесу створення справ на ранній стадії.

Це перший випадок створення ініціативи з розслідування злочину агресії за міжнародної підтримки після Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-