Шмигаль обговорив із урядовцями та військовими реформу «Український щит»

Шмигаль обговорив із урядовцями та військовими реформу «Український щит»

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з членами з уряду та представниками ЗСУ, на якій ішлося про реформу безпеки та оборони «Український щит».

Про це він написав у Телеграмі.

«Через російську агресію Україна повністю переосмислює стандарти внутрішньої безпеки», - підкреслив Шмигаль.

За його словами, у нараді взяли участь, зокрема, віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, глава МВС Ігор Клименко, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Читайте також: Воїни зенітних ракетних військ збили вже понад три тисячі цілей росіян - Зеленський

Учасники обговорили всі безпекові питання, які озвучив Президент під час анонсу нової Української доктрини.

«Першочергове завдання – це створити розгалужену мережу якісних укриттів. У домівках, у публічних просторах, у школах, у лікарнях. Цей процес уже відбувається. Нормативні документи прийняті. Кошти виділені. Відповідальні визначені», - зазначив Прем’єр-міністр.

Він зауважив, що другим завданням є безпека публічного простору. Йдеться про додаткові заходи безпеки в публічних місцях: сканери, відеокамери, тривожні кнопки. Особливу увагу учасники наради приділили обговоренню безпеки в закладах освіти. Невід’ємним елементом нового безпекового середовища є залучення ветеранів до цієї роботи.

Читайте також: Зеленський - про неготовність укриттів: Держава цього не терпітиме

Шмигаль наголосив, що повноцінна безпека неможлива без проведення гуманітарного розмінування. «Кожного тижня сапери обстежують тисячі гектарів землі та вже знищили десятки тисяч мін, ракет і снарядів. Мобілізуємо ресурси, аби цей процес не займав десятиліття», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції заявив, що Україна потребує доктрини, яка відповідатиме на фундаментальні питання щодо майбутнього держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-