Берлін поки не дійшов згоди щодо передачі Україні ракет Taurus

Берлін поки не дійшов згоди щодо передачі Україні ракет Taurus

Укрінформ
Німецька сторона продовжує вивчати запит України стосовно можливості передачі ЗСУ крилатих ракет Taurus.

Про це сказав речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Чи є відповідь на цей запит? Ні. Він все ще розглядається», - сказав Гебештрайт. На запитання, як довго запит ще може вивчатися він відповів: «Це триватиме стільки, скільки триватиме».

Днями це ж питання змушений був коментувати і канцлер ФРН Олаф Шольц. Тоді він заявив, що його країна - проти відправки своїх ракет Taurus в Україну через те, що Берлін намагається уникнути ситуації, коли німецька зброя могла би бути використана для завдання удару по території Росії.

Читайте також: Уряд США наблизився до надання Україні ракет ATACMSWSJ

На початку літа міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також заявляв, що Берлін не розглядає можливості передачі Україні крилатих ракет Taurus в осяжному майбутньому через ті самі міркування.

Україна подала запит на отримання від Німеччини крилатих ракет повітряного базування Taurus у травні. Деякі німецькі політики підтримали цю ідею.

Taurus KEPD 350 є німецько-шведською ракетою класу «повітря-поверхня» великої дальності – близько 500 кілометрів, у якій використано технологією стелс.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Україна отримала крилаті ракети великої дальності (понад 560 кілометрів) Storm Shadow від Великої Британії.

Фото: MBDA Deutchland

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-