Україні потрібні F-16 для ефективної боротьби з флотом РФ у Чорному морі - Громов

Україні потрібні F-16 для ефективної боротьби з флотом РФ у Чорному морі - Громов

Ексклюзив
Укрінформ
Для ефективної боротьби з чорноморським флотом Російської Федерації необхідна далекобійна, високоточна зброя.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Одним із варіантів знищення російських ракетоносіїв у Чорному морі є наявність сучасних багатоцільових винищувачів покоління 4++, що дозволяють застосовувати авіаційні засоби ураження по морських цілях на дальності 200 км і більше. За умов отримання Україною сучасних літаків F-16 (F-18) з відповідним обладнанням та озброєнням – це стане можливим”, – сказав він.

Окрім того, Громов зазначив, що боротьба з ракетною зброєю полягає не тільки у знищенні її носіїв, а також в ураженні місць її зосередження, зберігання, перевантаження під час транспортування.

“Всі можливі варіанти нами враховуються та використовуються, в залежності від обстановки та даних розвідки. Слід розуміти, що засоби та способи протидії ударним можливостям противника є досить чутливою інформацією, розповсюдження якої може надати ворогу перевагу в питаннях збереження своєї ударної зброї”, – додав бригадний генерал.

Читайте також: Сили оборони били по Чонгарському мосту ракетами Storm Shadow — Громов

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ розповів, що для ураження суден ворога під час переходу морем або на рейді необхідні останні модифікації протикорабельних крилатих ракет типу Harpoon, Brimstone, “Нептун” або їх аналоги. У цьому контексті він зауважив, що Україна здатна самостійно виробляти відповідні засоби протидії і вже це робить.

“Підтвердженням цього є застосування противником своїх носіїв ракетної зброї лише на відстанях, які убезпечують їх від ураження нашої ударної зброї. У подальшому ми будемо нарощувати свої ударні можливості, щоб нівелювати останній козир ворога – просторову перевагу, позбавивши його ініціативи через загрозу ураження носіїв ракетної зброї в будь-якому районі Чорного моря”, – уточнив Громов.

Він наголосив, що для ефективної боротьби з Чорноморським флотом РФ необхідна далекобійна, високоточна зброя. Наприклад, для ураження бойових кораблів противника в місцях базування потрібні балістичні ракети ATACMS або їх вітчизняні аналоги – балістичні ракети “Сапсан”.

Як повідомлялося, станом на ранок 5 липня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 7 ворожих кораблів, серед яких 4 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп становить 24 ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-