Болгарія почала формувати новий пакет військової допомоги Україні

Болгарія почала формувати новий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Болгарія вже почала готувати новий пакет військової допомоги для України.

Про це сказав новий міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев в інтерв’ю Главкому, передає Укрінформ.

«Він (новий пакет допомоги – ред.), скоріш за все, вже почав формуватися. Тобто, процес пішов. Сама ж передача, звичайно, займе певний час. При цьому ми будемо керуватись пріоритетами української сторони та передаватимемо їй у першу чергу те, що для неї на цьому етапі є найнеобхіднішим. Тут потрібна гнучкість з нашого боку, і ми готові до цього», - сказав Тагарев.

Читайте також: Болгарія відправить військову допомогу Україні

За його словами, вміст чергового пакета допомоги є конфіденційним. «Можу лише сказати, що його основу складають боєприпаси, але є й військова техніка», - додав він.

Міністр зазначив, що мав кілька зустрічей з українським колегою Олексієм Резніковим, під час яких Тагарев поінформував про ухвалене рішення з надання нового пакета військової допомоги і готовність Болгарії виконувати й інші зобов’язання, які вона взяла на себе.

«Зокрема, ми готові щороку здійснювати підготовку 60-ти українських бойових санітарів. Якщо буде потреба готувати більшу кількість, то з цим, переконаний, не буде жодних проблем. Як мене інформував начальник Військово-медичної академії, у нас у Софії є досить хороша база і швидкий та ефективний курс підготовки, який ми використовуємо для підготовки наших військовослужбовців. Ми готові на цій базі готувати й українських», - розповів Тагарев.

Читайте також: Данія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні

Він також зазначив, що Болгарія може приєднатися до збільшення європейської військової допомоги для України шляхом розширення виробничих потужностей.

«Болгарія ще з радянських часів традиційно спеціалізується на виробництві легкого озброєння та боєприпасів. Відтак, ми готові, і це було би цілком природно, якби у Болгарії було інвестовано у розширення існуючих і створення нових виробничих збройових потужностей. Не випадково єврокомісар Тьєррі Бретон під час своєї поїздки оборонними підприємствами Східної Європи приїхав спочатку саме у Болгарію», - сказав він.

Як повідомлялося, 23 червня Рада міністрів Болгарії схвалила рішення про новий пакет військової та військово-технічної допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-