Путін за 500 днів війни не реалізував жодної цілі — Кваснєвський

Путін за 500 днів війни не реалізував жодної цілі — Кваснєвський

Ексклюзив
Укрінформ
Володимир Путін за майже 500 днів повномасштабної війни проти України не реалізував жодної своєї цілі, і для нього це справжня катастрофа.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив колишній президент Польщі Александер Кваснєвський.

“Якщо в Путіна залишилося хоч трохи раціонального мислення і можливості об’єктивно оцінювати ситуацію, то він повинен бути переконаний, що зробив помилку, адже жодної з його цілей не було досягнуто”, - підкреслив Кваснєвський.

За його словами, зокрема, Путін застерігав щодо наближення НАТО до кордонів Росії, натомість після початку розв'язаної ним війни Фінляндія вступила у НАТО, а Швеція перебуває на шляху до членства в Альянсі. Крім того, президент РФ передбачав, що "буде в Києві за кілька днів" після початку війни - та цього також не сталося.

Читайте також: Міжнародний центр у Гаазі є першим дієвим кроком до трибуналу над Путіним - правозахисники

“По-третє, і це, ймовірно, найголовніше, - Путін був переконаний, що українського народу не існує, його національна свідомість невисока і він так завзято не боротиметься з Росією. Сьогодні, якщо, повторюю, у нього збереглося хоч трохи раціонального мислення, він повинен розуміти, що в українців дуже сильна національна свідомість, вони рішуче налаштовані воювати за незалежність України і показують у цій боротьбі надзвичайний героїзм. Думки, що його вітатимуть в Україні з квітами, були міфами російської пропаганди”, - підкреслив Кваснєвський.

На його переконання, усі розрахунки, на які спиралася російська агресія, виявилися фальшивими. Утім, експрезидент РП має сумніви, що Путін робить з цього висновки. Він підкреслив, що після 22 років перебування при владі Путін опинився у своєрідній пастці, оскільки вірить пропаганді, яку сам же й створив.

Читайте також: Членство України в НАТО поставило б Путіна на місце - Зеленський

“Він фактично повністю позбавлений можливості реально оцінювати ситуацію, а ті, хто має давати йому справжню оцінку ситуації, зокрема розвідка чи військові, просто бояться йому це представляти і говорити, як усе насправді. За 500 днів Путіну не вдалося реалізувати жодної цілі, і це для нього має бути катастрофою”, - наголосив Кваснєвський.

Як повідомлялося, Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року.

У червні 2023 року перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язках зі співвітчизниками, член провладної партії "Єдина Росія" Костянтин Затулін констатував провал так званої "СВО", як у Росії називають війну проти України. За його словами, РФ не вдалося досягти жодної з цілей, які поставив Путін під час вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-