Після звільнення Зміїного росіяни кілька разів намагалися атакувати острів з авіації - Гуменюк

Після звільнення Зміїного росіяни кілька разів намагалися атакувати острів з авіації - Гуменюк

Укрінформ
Після звільнення українськими військами острова Зміїного російські загарбники кілька разів намагалися атакувати його за допомогою авіації.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Найголовніше - острів залишається під юрисдикцією України. Це звільнена територія. Росіяни час від часу за цей період від моменту його звільнення і демонстрації "жесту доброї волі" намагалися кілька разів атакувати острів за допомогою авіації, випробовуючи і виміряючи, наскільки щільно ми вже опанували цю територію, вони намагалися літаками бомбити острів. Але жертв не було”, - сказала речниця.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Вона підкреслила, що такі випробування загарбники досить швидко відмінили, тому що наражали свої літаки на небезпеку, підлітати туди було ризиковано, працювала українська протиповітряна оборона.

За її словами, цілком ймовірно, росіяни можуть намагатися повторювати такі атаки.

"Нагадаю, що їм не дає спокою функціонування зернової угоди. Вони намагаються втиснути свою участь у загальну світову програму порятунку світу від голоду. Але замовчують той факт, що намагаються наповнити її краденим зерном”, - наголосила речниця.

Гуменюк зазначила, що значення Зміїного в тому, що та потужність, яку намагалися там розгорнути росіяни, не дозволила б функціонувати коридору.

“Вони б звідти мали можливість і обстрілювати, і забезпечувати протиповітряне прикриття свого корабельного угруповання. Після того, як було звільнено Зміїний, корабельне угруповання ворога передислокувалося і тяжіє до Новоросійська, до південно-східних берегів Криму, де ховається від нашої далекобійної зброї", - додала вона.

Читайте також: Залужний: Загарбники зробили велику помилку, розмістивши на Зміїному гарнізон

Як повідомлялося, російські війська захопили острів Зміїний у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого. Спочатку була інформація про те, що після обстрілу Зміїного з кораблів та авіації РФ була зруйнована інфраструктура на острові, а зв'язок із прикордонниками втрачено.

28 лютого ВМС України повідомили, що морські піхотинці та прикордонники, яких узяли в полон російські окупанти на острові Зміїний, живі. Їх повернули з полону в листопаді.

30 червня українські військові повністю звільнили Зміїний. Міноборони РФ підтвердило втечу своїх військових, назвавши це «жестом доброї волі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-