Залужний: Загарбники зробили велику помилку, розмістивши на Зміїному гарнізон

Залужний: Загарбники зробили велику помилку, розмістивши на Зміїному гарнізон

Укрінформ
Острів Зміїний наразі не має стратегічного значення, як вузол оборони, однак розміщене на ньому в період російської окупації вороже озброєння могло загрожувати іншій території України й ускладнити роботу української авіації.

Про це розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний в інтерв’ю Дмитру Комарову в спецпроєкті «Рік. За кадром. Генерал», яке транслювалося в ефірі телеканалу «1+1», повідомляє Укрінформ.

«Чи має він (Зміїний – ред.) стратегічне значення, як вузол оборони? Я сказав би, що на сьогодні - ні. Тому росіяни зробили дуже величезну помилку, коли позатягували туди людей, позатягували туди гармати, позатягували туди ракети і думали, що вони там організують військовий гарнізон і він там існуватиме. Цей військовий гарнізон відомо скільки проіснував. Але робити так, щоб противника там не було, це була наша задача. Чому? Тому що засоби ППО, які росіяни там ставили, вони досить серйозно перекривали собою територію України. Ракети ППО могли долітати на досить значну територію, що ускладнювало дії нашої авіації», - зазначив Залужний.

Читайте також: Залужний про затоплення «москви»: Обов’язково доберемося і до решти, питання часу

Як повідомлялося, острів Зміїний був захоплений російськими загарбниками у перший день повномасштабного вторгнення в Україну, 24 лютого 2022 року.

30 червня 2022 року ворог у результаті дій сил оборони України залишив острів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-