Спільники держави-терориста мають відповісти перед міжнародною спільнотою - Президент

Спільники держави-терориста мають відповісти перед міжнародною спільнотою - Президент

Укрінформ
Кожен, хто допомагає російським терористам знищувати життя, заслуговує на максимальне покарання.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Передусім – щодо вчорашнього російського удару по Краматорську. Сьогодні весь день тривали роботи на місці теракту. На жаль, кількість загиблих збільшилась. Російські ракети забрали життя 11 наших людей, серед них – три дитини», – поінформував глава Української держави. 

Зеленський висловив слова співчуття рідним загиблих від російської атаки на Краматорськ. 

Він також зазначив, що травмовано та поранено понад 60 людей. Окрім того, за словами Президента, поблизу зруйнованого кафе пошкоджені будинки, магазини, заправку, а під завалами досі можуть перебувати люди.

Водночас Зеленський повідомив, що 28 червня працівники Служби безпеки України разом зі спецпризначенцями поліції затримала особу, яка скоригувала удар терористів по Краматорську.

Читайте також: Росія має відчувати, що ціна терору для неї лише збільшуватиметьсяЗеленський

«Кожен, хто допомагає російським терористам знищувати життя, заслуговує на максимальне покарання. І це стосується не лише якихось там колаборантів. Про них усе ясно. Це люди без людяності. Кожен у світі, хто не розуміє, що не можна бути спільником держави-терориста, повинен за це відповідати перед усією міжнародною спільнотою», - акцентував Зеленський.

Глава Української держави уточнив, що корегувальник проходить за статтею про державну зраду. Окрім того, йому може загрожувати довічне ув'язнення. 

«Спільники держави-терориста повинні розглядатися як зрадники людства й людяності», - резюмував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед одинадцяти загиблих - дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер.

СБУ затримала коригувальника цього удару.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-