Той самий час, та сама зброя: в ОП прокоментували удар росіян по Кременчуку в річницю атаки на ТРЦ

Той самий час, та сама зброя: в ОП прокоментували удар росіян по Кременчуку в річницю атаки на ТРЦ

Укрінформ
Росія завдала ракетного удару по Кременчуку в річницю кривавого нападу на ТРЦ, щоб відволікти увагу громадськості від промахів російської влади, але зворотній відлік для них уже почався.

Так прокоментував ракетний удар по Кременчуку радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

"Росія не просто завдала ракетного удару по Кременчуку в річницю кривавого нападу на ТРЦ. Вона зробила це точно в той самий час (опівдні) і з тим же типом зброї (протикорабельна ракета Х-22)", - написав Подоляк.

Він припустив, що, можливо, це результат вчорашньої "антикризової наради VIP-охоронців Путіна", щоб відволікти увагу громадськості "від хренових штанів російської влади" і запропонувати "патріотичній громадськості цукерку: здійснити абсолютно безглузду, але жорстоку атаку на мирне населення далекого українського міста, щоб отримати хвилину оплесків від Z-пропаганди".

Читайте також: Ворог атакував ракетами Х-22 Кременчуцький район - є влучання

"Не вийде... Годинник уже почав відлік. Карета неодмінно перетвориться на гарбуз", - наголосив радник керівника ОП.

У свою чергу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак виклав у Телеграмі відео минулорічної атаки Росії на Кременчук по «Амстору», зазначивши, що сьогодні вони знову здійснили обстріл міста, влучили у дачний кооператив.

"Це звичайні божевільні нелюди та злочинці, які точно відповідатимуть за все, як і нація росіян", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Кременчуку на Полтавщині під час повітряної тривоги пролунав вибух.

Як зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, як і рік тому, росіяни випустили в напрямку Кременчука ракету Х-22. Ця зброя є застарілою і неточною. Але при цьому має швидкість понад 4 тис. км/год, а її вибухова частина важить 950 кг.

Торік, 27 червня 2022 року, російські війська завдали ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці, де перебувало близько тисячі людей. Тоді загинуло 22 людини.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-