Загарбники скинули хімічний боєприпас на позиції ЗСУ під Мар'їнкою

Загарбники скинули хімічний боєприпас на позиції ЗСУ під Мар'їнкою

Єдині новини
Укрінформ
На Мар'їнському напрямку російські загарбники скинули на українську позицію хімічний боєприпас.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Зафіксовано факт скидання на одну з позицій забороненого хімічного боєприпасу аерозолього, задушливої дії. Вітер був у бік противника", – сказав Шершень.

Загалом, за його словами, минулої доби, як попередньої, росіяни зосереджували основні зусилля на штурмах на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Читайте також: Військовополонений розповів про погане забезпечення росармії

«Саме тут відбулося 13 бойових зіткнень. Причому майже всі припадають на район Мар’їнки. Отримав відсіч, відійшов. Крім того, застосовуючи танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію ворог здійснив понад 440 обстрілів наших позицій», - поінформував Шершень.

Окрім того, за його словами, на Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки та Сєверного. На Мар’їнському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Мар’їнки, успіху не мав.

Водночас, зауважив Шершень, ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Георгіївка, Курахове, та Олексіївка.

«Також ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Макарівки та здійснив обстріли населених пунктів Катеринівка, Богоявленка, Новомихайлівка, Благодатне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Новоукраїнка Донецької області», - уточнив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Читайте також: За добу росіяни атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Він поінформував, що «на Запорізькому напрямку противник продовжує вести оборонні дії та зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ».

Так, зауважив Шершень, ворог завдав авіаційних ударів у районах Оріхів, Новоданилівка, Роботине, а також - здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новорадівка, Левадне, Полтавка, Залізничне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Оріхів, Приморське Запорізької області та обстріляв Нікополь Дніпропетровської області.

«Підрозділ ракетних військ та артилерії сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали понад 1 090 завдань, в тому числі ідеться в про контрбатарейну боротьбу, і про роботу по планових цілях, що були виявлені раніше», - сказав Шершень.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 18 ударів по позиціях ворога, знищений ЗРК росіян

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 червня 2023 року ліквідували близько 224 тисяч 630 російських загарбників, і ще 720 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-