Президент про ситуацію на ЗАЕС: Світ повинен знати та діяти

Президент про ситуацію на ЗАЕС: Світ повинен знати та діяти

Укрінформ
Україна надала міжнародним партнерам повну інформацію стосовно ситуації навколо Запорізької атомної електростанції і дій російських окупантів.

Про це під час відеозвернення сказав Президент України Володимир Зеленський.

"Провели брифінг для країн-партнерів щодо ситуації на Запорізькій атомній станції. Були представники країн «Великої сімки», «Великої двадцятки», представники міжнародних організацій. Тут, в Офісі. Від ГУР, від команди Офісу, від наших дипломатів надана наявна інформація. Наш принцип простий: світ повинен знати про те, що готує окупант. Кожен, хто знає, має діяти", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський доручив Клименку провести роз'яснювальну роботу з населенням щодо ризиків на ЗАЕС

Президент наголосив, що після російського теракту на Каховській ГЕС та свідомих ударів терористів по інших дамбах та енергетичних обʼєктах, ні в кого у світі не має бути ілюзій щодо Росії.

"Саме Росія зараз є глобальним центром цинізму, і звідти може надійти будь-який наказ на будь-яке зло, яке вони розраховують замаскувати під ту чи іншу катастрофу. Світ має достатню силу, щоб запобігти будь-яким радіаційним інцидентам і тим більше – радіаційній катастрофі. Всі розуміють, що розвідки різних країн можуть давати відповідні сигнали, можуть тиснути. Це потрібно", - сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна продовжить інформувати партнерів.

Читайте також: Усі, хто заплющив очі на окупацію ЗАЕС Росією, сприяють терору - Зеленський

Також буде надана інформація й тим країнам, які тримають певну нейтральність.

" Очевидно, що радіація не питає, хто нейтральний, і може досягти будь-кого у світі. Відповідно, будь-хто у світі зараз може допомогти, і що робити – цілком відомо", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України заявив, що Російська Федерація розглядає сценарій проведення терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції і вже все підготувала для цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-