Нацполіція ідентифікувала вже 18 російських військових - гвалтівників

Нацполіція ідентифікувала вже 18 російських військових - гвалтівників

Укрінформ
Слідчі Національної поліції України ідентифікували 18 російських військових, причетних до вчинення сексуального насильства, їм заочно повідомлено про підозру щодо порушення законів і звичаїв ведення війни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

«На сьогодні Національна поліція розслідує 53 факти сексуального насильства з боку окупантів. Жахливо, що серед виявлених нами злочинів 10 вчинені проти дітей. Слідчими вже ідентифіковані 18 військових РФ – сексуальних насильників, яким заочно повідомлено про підозру за статтею 438 КК України за порушення законів за звичаїв війни, зокрема міжнародних конвенцій та договорів», - заявили у МВС.

Як наголошується, факти застосування сексуального насильства на війні Росії проти України мали місце з 2014 року, та особливо масштабними вони стали в 2022 році. Російські військові застосовують його для залякування, «помсти» чи «покарання» цивільного населення на окупованих територіях.

Читайте також: Сексуальні злочини військових РФ на окупованих територіях є системнимиЛубінець

«Сексуальне насилля застосовується до жінок, чоловіків та дітей. Із найбільш кричущих серед зафіксованих злочинів - зґвалтування немовлят, групове зґвалтування хлопчиків-близнюків дворічного віку, внаслідок якого діти померли, зґвалтування дітей на очах у батьків та навпаки. Зафіксовані вагітності неповнолітніх, яких зґвалтували російські військові», - заявили у МВС.

З метою якісного та ефективного документування досудове розслідування у всіх кримінальних провадженнях цієї категорії здійснюється слідчими Головного слідчого управління Національної поліції, які мають фахові знання та відповідний досвід розслідування такої категорії злочинів.

"Працюємо, щоб встановити і притягнути до відповідальності кожного воєнного злочинця", - заявили в МВС.

Як повідомлялося, 19 червня відзначається Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-