Делегація ЗСУ взяла участь у зустрічі командувачів Вишеградської четвірки - про що говорили

Делегація ЗСУ взяла участь у зустрічі командувачів Вишеградської четвірки - про що говорили

Фото
Укрінформ
Делегація Збройних Сил України на чолі з командувачем Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим взяла участь у зустрічі командувачів оперативних командувань ЗС країн Вишеградської четвірки, а саме Словаччини, Польщі, Угорщини та Чехії.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ.

«Ми високо цінуємо підтримку країн Вишеградської групи в складний для нашої держави час. Впевнений, що можливі напрями залучення консультативно-дорадчої та матеріально-технічної допомоги сприятимуть у боротьбі з російською агресією», – наголосив Наєв.

Також під час заходу постало питання щодо посилення взаємовигідного військового співробітництва між Командуванням Об’єднаних сил ЗС України та Об’єднаними оперативними командуваннями збройних сил країн-партнерів.

За словами Наєва, обмін досвідом організації роботи оперативних командувань у повсякденній діяльності та в ході ведення операцій приносить багато користі, оскільки в такий спосіб можна знаходити нові рішення для розв'язання певних проблем та нові ідеї для реалізації стратегічних планів.

Наєв поінформував колег про структуру, функції, діяльність та роль Командування Об’єднаних Сил ЗС України в загальній системі управління військами.

Читайте також: Безпілотники, РЕБ, кіберзахист: у Міноборони назвали найактуальніші розробки для армії

Зі свого боку, командувачі оперативних командувань ЗС країн Вишеградської четвірки висловили беззаперечну підтримку Україні в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Було зазначено, що забезпечення регіональної безпеки можливе у разі консолідації спільних зусиль і збройні сили Вишеградської групи готові надати необхідну допомогу Збройним Силам України.

За інформацією пресслужби, у рамках заходу відбулася також двостороння зустріч генерал-лейтенанта Сергія Наєва з начальником Генерального штабу ЗС Словацької Республіки генералом Даніелем Змеко, на якій було домовлено про продовження діалогу й активної взаємодії з усіх питань у сфері оборони, які становлять спільний інтерес.

Як повідомлялося, командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв зустрівся з гранатометником окремої механізованої бригади Григорієм Бабичем, який брав участь у боях за Соледар та Бахмут.

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-