На Куп’янському напрямку росіяни два тижні намагалися атакувати групами «Шторм-Z» - військові

На Куп’янському напрямку росіяни два тижні намагалися атакувати групами «Шторм-Z» - військові

Укрінформ
На Куп’янському напрямку противник два тижні намагався атакувати, застосовуючи групи "Шторм-Z", які формуються з засуджених, однак успіхів не мав.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-Ї ОМБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко, передає кореспондент Укрінформу.

"На Куп’янському напрямку противник намагався останні два тижні, концентруючи сили та засоби, просуватися вперед, застосовуючи так звані "Шторм-Z". Це люди, які були позбавлені волі на території РФ або тільки мали отримати вироки, їх застосовують як сили для передових штурмів. Саме вони рухаються мінними полями. І їхня задача – максимально близько підійти до Сил оборони. Відповідно, таких військовослужбовців не забирають у разі поранення і їх у цілому не рахують, цього ресурсу в Російській Федерації більш ніж достатньо”, – розповів Федоренко.

Він зазначив, що тактика використання цього людського ресурсу така сама, як була на Бахмутському напрямку пів року тому.

Читайте також: Із фронту тіла «вагнерівців» вивозять КАМАЗами – перехоплення

"Але за рахунок потужної роботи командування 92-ї бригади, розвідників нам вдається виявляти сили противника заздалегідь. Частина особового складу противника та техніки ліквідується в районах зосередження, а решту наша сталева піхота добиває в окопах. І більше того, не тільки відбиває атаки противника, які періодично відбуваються, а під час таких атак просувається вперед і займає більш вигідні позиції", – сказав Федоренко.

Він зауважив, що групи "Шторм-Z", на відміну від "вагнерівців", діють не так злагоджено.

Читайте також: Російський генерал Горячев «майже напевно» загинув на півдні України – розвідка Британії

"Однак російські окупаційні війська та їхні спецслужби намагаються зробити все можливе і неможливе, щоб оця система примусу, як у ПВК "Вагнер", була імплементована у "Шторм-Z", бо поки вони воюють гірше", – сказав Федоренко.

Як повідомлялося, на Харківщині бойові дії тривають у Куп’янському районі, де залишаються тимчасово захопленими 29 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-