ЗСУ за добу знищили понад сотню окупантів на Лівому березі Херсонщини - Гуменюк

ЗСУ за добу знищили понад сотню окупантів на Лівому березі Херсонщини - Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
За минулу добу Сили оборони знищили понад 100 окупантів на Лівому березі Херсонщини. Також було знищено близько 20 човнів та 27 одиниць автобронетанкової техніки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"За минулу добу в нас є потужний результат контрбатарейної роботи, вже підтверджено розвідкою знищення понад 100 окупантів на Лівому березі, "накрито" базу з їх човнами, де 20 човнів, які вони забрали у місцевого населення і переобладнали під свої потреби, було знищено. Також відпрацьовано потужно по місцю зосередження автобронетанкової техніки - 27 одиниць знищено та дві крупнокаліберні гармати", - розповіла Гуменюк.

Вона додала, що окупанти намагаються підтягувати резерви з Криму, але в більшості випадків це спрямовано на Запорізький та Донецький напрямки. На південному напрямку, за словами Гуменюк, відбувається відновлення та підготовка тих підрозділів, яку будуть застосовані в більш активних діях.

Читайте також: Росія може поповнювати кількість «Калібрів» – Гуменюк

"На даному етапі ані географічна ситуація, яка змінилася з приходом великої води, ані ступінь підготовки цих підрозділів не дають їм змоги вести більш-менш активні дії, вони у глибокій обороні", - сказала Гуменюк.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року ліквідували близько 220 450 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-