Росія може поповнювати кількість «Калібрів» – Гуменюк

Росія може поповнювати кількість «Калібрів» – Гуменюк

Укрінформ
Країна-агресор може поповнювати кількість ракет типу «Калібр».

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк, передає Укрінформ.

«Кількість "Калібрів" може поповнюватися, і це головна проблема. Санкції тиснуть не так сильно, щоб вони зупинили це виробництво», - заявила Гуменюк.

Також вона повідомила, що для поповнення запасів озброєння флоту Росія використовує Новоросійську базу.

«Залізничне сполучення через Джанкой відновили, але побоювання в них посилюються. Але наша вогнева група працює, щоб вони не могли використовувати логістичні маршрути для поповнення запасів. В сенсі Чорноморського флоту вони зараз тяжіють щодо поповнення запасів у Новоросійській базі, там де їм більш спокійно та більш віддалено», - пояснила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь".

Також Наталя Гуменюк зазначила, що «сезон Кримської бавовни розпочато, та погодні умови цьому сприяють», але операція потребує інформаційної тиші.

За її словами, ворог вже не вперше використовує тактику обстрілу з використанням різного виду озброєння для виснаження ППО.

Читайте також: Ракетний обстріл є сигналом африканським лідерам про справжні наміри Росії – Дмитро Кулеба

«Ми спостерігаємо таку тактику не перший раз, вони намагаються запускати ракети так, щоб вони проходили певний шлях тимчасово окупованою територією для того, щоб залишатися поза зоною ураження нашою ППО. Якщо ракети спрямовані глибше в Україну – вони дуже часто змінюють свою траєкторію, роблять її дуже складною. Часто в таких атаках використовуються різні способи впливу на ППО, зокрема і різні види озброєння. Це робиться для того, щоб виснажувати та розосереджувати зусилля ППО», - наголосила Гуменюк.

Відео: Телемарафон “Єдині новини”

Як повідомлялося, сили та засоби Повітряних сил Збройних сил України 16 червня знищили 6 “Кинджалів”, 6 “Калібрів” і два розвідувальні БпЛА ворога, які прямували в напрямку Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-