Росіяни можуть створити нові техногенні катастрофи – Гуменюк

Росіяни можуть створити нові техногенні катастрофи – Гуменюк

Укрінформ
Армія РФ може продовжити використовувати підривні команди для того, щоб створювати такі техногенні катастрофи, як підрив Каховської ГЕС.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк, передає Укрінформ.

«Треба розуміти, що вони (росіяни - ред.) зараз доведені до певного ступеня відчаю та можуть використовувати підривні команди для того, щоб створювати такі техногенні катастрофи. Це враховано і з цим працюємо далі», - заявила Гуменюк.

Вона підкреслила, що улюблене гасло росіян гасло «можем повторить» працює і в сенсі техногенного шантажу, навіть реалізованого.

Читайте також: Росія може поповнювати кількість «Калібрів» – Гуменюк

«Ми пам’ятаємо, що шантажували вони і з Запорізькою АЕС, потім – Каховська гребля та Кримський Титан. Зараз вони також намагаються тиснути шантажем та мають інтерес і до інших гідротехнічних споруд нашого регіону», - додала Гуменюк.

Як повідомлялося, до ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС залучені понад 1,4 тис. осіб та більш ніж 124 одиниці техніки, головне завдання після відходу води - відновлення електрики й централізованого водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-