Канада літаками доправила Україні вже понад п'ять тисяч тонн військової допомоги

Канада літаками доправила Україні вже понад п'ять тисяч тонн військової допомоги

Укрінформ
Від початку повномасштабної російської агресії проти України літаки Збройних сил Канади доставили понад 5000 тонн призначеної для України військової допомоги.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Твіттер написала міністр оборони Канади Аніта Ананд.

“Підрозділ ВПС Канади у шотландському Прествіку доставив понад 10 млн фунтів (понад 5000 тонн - ред.) допомоги, виділеної Україні Канадою, її союзниками й партнерами”, - заявила Ананд.

Читайте також: Для припинення війни Росія має вивести війська з України – міністр оборони Канади

Вона додала, що Канада продовжить надавати Україні підтримку, транспортуючи ці важливі вантажі.

На розміщеній під дописом фотографії вказано, що від початку цієї транспортної місії у березні минулого року літаки канадських ВПС здійснили майже 400 вильотів, провівши у повітрі понад 3000 годин. За їх участі було транспортовано допомогу від 21 держави.

У Шотландії, де знаходиться логістичний центр цієї операції, базуються три канадські вантажні літаки та близько 60 військовослужбовців.

Читайте також: Москва погрожує Оттаві «крахом» дипвідносин через конфіскацію російського літака

Як повідомлялося, минулої суботи, 10 червня, вдруге від початку повномасштабного російського вторгнення із візитом до України прибув прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Від початку повномасштабної війни Канада виділила Україні вже понад 6 млрд дол. США гуманітарної, військової, фінансової та іншої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-