На деяких ділянках фронту втрати РФ до дев'яти разів більші за українські - Маляр

На деяких ділянках фронту втрати РФ до дев'яти разів більші за українські - Маляр

Укрінформ
Російська пропаганда продукує останні півтора тижня абсолютно фейкові новини про втрати України, оскільки на деяких ділянках фронту втрати ворога у живій силі у 6-9 разів більші, ніж з української сторони.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"Протягом останніх півтора тижня ми помітили активізацію російської пропаганди фактично за двома наративами. Вони намагаються поширити інформацію про начебто величезні втрати з українського боку і дискредитувати західну допомогу. Насправді ж, за військовими методиками підрахунку, у росіян на деяких ділянках фронту втрати були у 9-6 разів більші, ніж в України. Тому ці фейки легко спростувати", - зазначила Маляр.

За її словами, ворог такими фейками про втрати серед українських військових хоче посіяти паніку, зірвати мобілізаційні процеси і навпаки підбадьорити своїх. "Але наші втрати неспівмірно менші, ніж у ворога", - сказала заступниця міністра.

Читайте також: Загарбники на Бахмутському напрямку підтягують додаткові резерви – Маляр

Що стосується другого фейку про військову допомогу Україні, то, на переконання Маляр, завдання ворога - дискредитувати західну зброю, але їм це так само не вдається.

"Ми не приховуємо, що є втрати, але наші втрати значно менші, ніж російські. Ми знищуємо значно більше їх техніки і озброєння, і, по-друге, ми вже демонстрували, що техніка, яка надана західними партнерами, виконує багато різних завдань і максимально дозволяє зберегти життя нашим військовим. І саме цією технікою ми звільняємо наші території. Тому усі інформаційні потуги живуть недовго в інформаційному полі", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міноборони, на всіх напрямках фронту є просування Сил оборони близько кілометра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-