Військова частина має видати сповіщення родині зниклого безвісти бійця - Коордштаб

Військова частина має видати сповіщення родині зниклого безвісти бійця - Коордштаб

Укрінформ
Військова частина за результатами службового розслідування зобов’язана видати сповіщення родині зниклого безвісти військовослужбовця, але оперативно-розшукові заходи вона не здійснює.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

Під час онлайн-зустрічі з родинами бійців 61-ї окремої механізованої Степової бригади представник штабу зазначив, що за результатами службового розслідування військова частина зобов’язана видати сповіщення родині зниклого безвісти військовослужбовця. Проте оперативно-розшукових заходів військова частина не здійснює, цим займаються відповідні компетентні органи.

За його словами, значну кількість важливої інформації щодо зниклих безвісти і полонених оборонців збирають і передають до Координаційного штабу їхні родичі.

Читайте також: У Коордштабі розповіли, які дані може надати МКЧХ рідним українських полонених

Представник штабу звернув увагу на те, що офіційне підтвердження полону Міністерством оборони Росії через Міжнародний комітет Червоного Хреста не має безпосереднього впливу на процес обміну і не означає, що інші категорії військовослужбовців залишаються поза увагою.

“Ми визволяємо з ворожого полону всіх військовослужбовців, незалежно від того, як вони обліковані. Повертаються навіть ті, про кого не було жодної інформації”, - запевнив представник штабу.  

Окремо сторони обговорили питання комунікації зі слідчими Національної поліції та грошового забезпечення для родин зниклих безвісти й полонених військовослужбовців.

Читайте також: У Коордштабі обговорили порядок оформлення довідок про перебування у полоні

Як повідомляв Укрінформ, представник Офісу омбудсмена попередив, що, погоджуючись на пропозиції невідомих викупити з полону родичів, громадяни можуть потрапити на гачок російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-