Нідерланди розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 найближчими місяцями - Міноборони

Нідерланди розпочнуть навчання українських пілотів на F-16 найближчими місяцями - Міноборони

Укрінформ
Нідерланди розпочнуть навчання українських пілотів на винищувачах F-16 найближчими місяцями і працюють із партнерами над створенням навчального центру.

Про повідомила у Твіттері міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, передає Укрінформ.

“Я поінформувала Палату представників про нову підтримку України. Ми розпочнемо навчання на F-16 найближчими місяцями і працюємо з партнерами над навчальним центром F-16. Ми також продовжимо зміцнювати протиповітряну оборону України”, - написала Оллонгрен.

На сайті Міністерства оборони Нідерландів зазначається, що підготовка українських пілотів на F-16 розпочнеться найближчими місяцями.

Читайте також: Україна подала запит про стан 41 винищувача F-18, який зберігається в Австралії - посол

“Нідерланди та кілька європейських країн працюють над тим, щоб якнайшвидше розпочати навчання українських пілотів на F-16. Водночас створюється навчальний центр в одній із країн Східної Європи. Нідерланди також вкотре роблять свій внесок у посилення ППО України”, - заявили у Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, Данія й Нідерланди у взаємодії зі США за кілька тижнів почнуть розробляти навчальну базу для комплексної підготовки українських пілотів на F-16 та інших літаках четвертого покоління.

Фото: Defensie.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-