У Росії заявили про поранення в Україні соратника Кадирова, депутата Держдуми Делімханова

У Росії заявили про поранення в Україні соратника Кадирова, депутата Держдуми Делімханова

Укрінформ
Депутат Держдуми від Чечні, проти якого в Україні заведено справу за керування штурмом Маріуполя, Адам Делімханов, можливо, лише отримав поранення, проте не ліквідований.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал Міноборони РФ «Зірка».

«Депутат Держдуми Адам Делімханов був поранений, але живий. Про це «Зірці» повідомили у Держдумі, таким чином спростувавши повідомлення деяких Телеграм-каналів про загибель Делімханова», – йдеться у повідомленні.

Паралельно депутат Держдуми Дмитро Кузнєцов передав слова голови нижньої палати парламенту РФ В'ячеслава Володіна, який також заявив, що Делімханов живий.

Читайте також: Поневолені народи РФ саботуватимуть мобілізацію в разі підтримки Заходу – інгуський політик

Водночас у Телеграм-каналі Рамзана Кадирова з'явився пост, в якому він заявив, що Делімханов не виходить на зв'язок, і зв’язатися з ним взагалі неможливо. «Прошу українську розвідку надати інформацію про те, по якому саме місцю і по яких позиціях було завдано удару, щоб я таки зміг знайти мого дорогого БРАТА. Винагороду обіцяю щедру і дуже прошу допомогти», — йдеться у пості.

Приблизно за годину командир спецназу «Ахмат» Апті Алаудінов написав у Телеграм-каналі, що він знімає всі підрозділи, дислоковані на Мар'їнському напрямку, і виїжджає в напрямку «місця події» з Делімхановим. За його словами, надійшла команда від Кадирова знайти Делімханова там «будь-якими шляхами і вивезти, чого б це не вартувало».

Раніше військовий ЗСУ, політолог Кирило Сазонов, посилаючись на розвідників ССО, писав, що Делімханов був знищений в окупованому Приморську Запорізької області.

Читайте також: Командував кадирівцями при штурмі «Азовсталі»: депутату держдуми делімханову оголосили підозру

Напередодні, 13 червня, Кадиров писав у Телеграмі, що Делімханов за його дорученням зустрівся у Білгородській області з губернатором В'ячеславом Гладковим, представниками Міноборони та керівництвом регіонального управління Росгвардії.

Як повідомлялося на початку року, українські правоохоронці оголосили підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України депутату Держдуми федеральних зборів РФ Адаму Делімханову, який брав участь у захопленні Маріуполя та командував кадировцями під час штурму комбінату «Азовсталь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-