РФ продовжує отримувати компоненти для ракет навіть із країн-партнерів України - Зеленський

РФ продовжує отримувати компоненти для ракет навіть із країн-партнерів України - Зеленський

Укрінформ
Росія продовжує отримувати компоненти для вироблення ракет від компаній у всьому світу, у тому числі країн-партнерів України.

Українські представники провели зустріч з дипломатами цих держави, проінформував Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«На жаль, Росія досі має змогу отримувати критичні компоненти для виробництва ракет, які створені компаніями з різних країн світу, зокрема компаніями з деяких країн-партнерів. Різними шляхами ці компоненти потім постачають у Росію. Якщо взяти, до прикладу, одну з ракет, які вдарили сьогодні по Кривому Рогу, то близько 50 компонентів у ній – переважно мікроелектроніка – вироблені в інших країнах», - сказав він.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Президент розповів, що у вівторок відбулася зустріч представників України з дипломатами відповідних держав.

За його словами, є список компаній, які постачають Росії компоненти для вбивств, і є розуміння, як російські терористи намагаються обманути світ.

«Ми чекаємо висновків та швидких дій, які зупинять російський ракетний терор», - підкреслив Зеленський.

Він нагадав, що Україна застосувала санкції проти всіх компаній у Росії, які виробляють ракети, наголосивши, що саме такі повні санкційні обмеження мають бути й на глобальному рівні проти всіх них.

Також глава держави наполягає, що кожен шлях обходу санкцій має закономірно каратися також на глобальному рівні й має бути максимально посилений експортний контроль за критичними компонентами.

«Якщо хтось виступає посередником або працює разом із Росією, щоб терористи могли й надалі підривати житлові будинки та вбивати людей, то такі суб’єкти – бізнес чи держава – заслуговують відповідної реакції світу. Жорсткої реакції. Вся інформація щодо цього є у партнерів. Це однозначно дешевше – один раз і назавжди перекрити для терористів шляхи постачання компонентів для терору, ніж постійно витрачати нові й нові протиракети для ППО», - додав Президент.

Читайте також: The Insider назвав європейські компанії, які все ще забезпечують армію РФ

Як повідомляв Укрінформ, удосвіта 13 червня російські війська завдали ракетного удару по місту Кривий Ріг Дніпропетровської області, убивши 11 мирних жителів.

Одна з ворожих ракет влучила в п'ятиповерховий житловий будинок — пожежею повністю знищені два поверхи, також зруйновані перекриття між першим і другим поверхами.

Ще одна ракета влучила у склад бутильованої води. Звідти воду розвозили в усі куточки України, зокрема й у постраждалу через підрив росіянами Каховської ГЕС Херсонську область.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-